Menu Sluiten

Site Over Waterbesparende Producten

GROHE is `s werelds marktleider in de sanitairbranche. Vanuit negen vestigingen produceren we sanitaire producten zoals kranen, thermostaatkranen, douchesystemen en installatiesystemen voor de consumenten- en professionele markt.

01076580107658

More info

tags: Douchesystemen – Badkranen – Wastafelkranen – Leveranciers Badkranen – Handelaars Badkranen – 

Wenst u meer info over site over waterbesparende producten kijk dan vlug op https://www.grohe.be/nl_be/ | Site Over Waterbesparende Producten

Badkamer Site Over Waterbesparende Producten

Badkamers zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven en iedereen wil dat ze er goed uitzien. Maar wat als we je vertellen dat je niet alleen naar de esthetiek van je badkamer kunt kijken, maar ook naar manieren om water te besparen? Dit artikel gaat over hoe je jouw badkamer kunt veranderen met waterbesparende producten en hoe deze kleine veranderingen een grote impact kunnen hebben op het milieu en je portemonnee.

Hoe kan een badkamer water besparen?

Voordat we ingaan op de specifieke producten die kunnen helpen bij het besparen van water in je badkamer, is het belangrijk om te begrijpen waarom dit van belang is. In Nederland gebruiken we gemiddeld 121 liter water per persoon per dag en een groot deel daarvan wordt in de badkamer gebruikt. Dit betekent dat er veel ruimte is voor verbetering en dit is waar waterbesparende producten van pas komen.

Toiletten

Een van de grootste boosdoeners als het gaat om watergebruik in de badkamer is het toilet. Een gemiddeld toilet spoelt ongeveer 9 liter water door bij elke spoelbeurt. Dit betekent dat een gezin van vier personen dagelijks meer dan 100 liter water kan gebruiken alleen al voor het doorspoelen van het toilet. Door te investeren in een waterbesparend toilet, zoals een dual-flush toilet, kun je tot wel 50% water besparen bij elke spoelbeurt. Dit is een eenvoudige en effectieve manier om water te besparen in je badkamer.

Douches

Douchen is een van de meest gebruikte activiteiten in de badkamer. Gemiddeld gebruiken we 60 liter water per dag voor het douchen. Door het installeren van een waterbesparende douchekop, kun je tot wel 50% water besparenbij elke douchebeurt. Deze douchekoppen werken door het verminderen van de waterstroom zonder dat je het verschil merkt tijdens het douchen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee, aangezien je minder water verbruikt en dus ook minder betaalt op je waterrekening.

Kranen

Kranen zijn een ander belangrijk onderdeel van de badkamer en worden vaak gebruikt zonder dat we erbij nadenken. Een lekkende kraan kan op jaarbasis tot wel 2000 liter water verspillen. Het is dus belangrijk om te zorgen dat je kranen niet lekken en om te overwegen om waterbesparende kranen te installeren. Deze kranen hebben een ingebouwde beluchter die ervoor zorgt dat er minder water uit de kraan stroomt zonder dat dit ten koste gaat van de waterdruk.

Tips voor waterbesparing in de badkamer

Naast het installeren van waterbesparende producten, zijn er nog meer manieren waarop je kunt bijdragen aan het besparen van water in de badkamer:

  • Laat het water niet onnodig lopen terwijl je je tanden poetst of je gezicht wast.
  • Neem kortere douches.
  • Gebruik een volle wasmachine en vaatwasser voordat je deze aanzet.
  • Investeer in een regenton om regenwater op te vangen voor gebruik in de tuin.

Conclusie

Met deze kleine veranderingen en tips kun je grote hoeveelheden water besparen in de badkamer. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Wil je meer inspiratie opdoen voor een duurzamere badkamer? Neem dan eens een kijkje op de website van Grohe. Hier vind je niet alleen waterbesparende producten, maar ook andere duurzame oplossingen voor jouw badkamer. Laten we samen werken aan een betere toekomst!


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Site over waterbesparende producten

!–StopPubText–>.